top of page
campusmassan-122.jpg

Årsval

Hur går valet till?

I april håller Sesam ett årsmöte med val där du får möjligheten att kandidera till en post. Antingen nominerar du dig under nomineringsperioden eller så frinominerar du dig på valet när den posten du är intresserad av är på tur i dagordningen. Då får du hålla ett kort anförande framför alla medlemmar på plats och får sedan svara på frågor.  Efter detta sker en plädering där alla medlemmar i rummet får möjligheten att tala gott om dig (aldrig illa) när du inte är i rummet och efter detta sker en röstning och sedan blir det ett beslut om antingen vilken kandidat som vinner (om flera kandidater sökt till samma post) eller så röstas du fram som kandidaten som blir förtroendevald för posten (om du är ensam kandidat till posten).

Hur söker jag en post?

Du kan nominera dig själv eller någon annan du tycker borde söka. I nomineringen ska det stå vilken roll som det gäller samt en kort nominering till varför du söker.
Alla nomineringar ska skickas in till val@sesamit.se under nomineringsperioden och där kan du också skicka in frågor angående valet om du har det.

Du kan även frinominera dig på en post under valet på valdagen.

Om du vill ha mer information om en post eller har frågor kan du boka in ett möte med den styrelsemedlem som sitter på posten du är intresserad av.

Kopia av IMG_6562_edited.jpg

Styrelseposter

Ordförande

Vice Ordförande

Ekonomiansvarig Studentföreningen

Ekonomiansvarig Kårsektionen

Ekonomiansvarig Bryggan

Utbildningsbevakare

Introduktionsansvarig

Näringslivsansvarig Avtal

Näringslivsansvarig Mässa

Informationsansvarig

Finansansvarig

Marknadsföringsansvarig

Studiesocialt Ansvarig

Studiesocialt Ansvarig Bryggan

Informatikansvarig

IT-ansvarig

bottom of page