top of page

Välkommen till Sesam!

Här nedanför kommer vi att ge dig all information du behöver ha koll på för att få en så bra start på studentlivet som möjligt.

Det första du behöver göra för att bli en sesamit är att köpa kårmedlemskap hos Örebro studentkår i appen hitract!

IMG_5032.jpg

Vad behöver jag göra inför starten?

Örebro universitet har samlat all information du behöver inför terminsstarten så att du lätt kan hitta all information du är ute efter. De har dessutom gjort en checklista för att du inte ska glömma något!

Utbildningar som tillhör Sesam

Program på grundnivå

Civilekonomprogrammet

Ekonomiprogrammet

Statistikerprogrammet

Systemvetenskapliga programmet

Kurser

Företagsekonomi
Informatik
Nationalekonomi
Statistik

Program på avancerad nivå

Masterprogram i informatik
Masterprogram i finansiell ekonomi
Masterprogram i företagsekonomi
Masterprogram i statistik
Masterprogram i nationalekonomi och ekonometri

Vad är en kårsektion?

Örebro studentkår består av nio stycken kårsektioner som tillsammans representerar alla studenter och doktorander på Örebro universitet. Kårsektionerna är uppbyggda med utgångspunkt i universitetets organisationsstruktur för att vi bäst ska kunna representera olika studenter. Vilken kårsektion som en student tillhör avgörs alltså av vilken utbildning/kurs en läser. Doktorandsektionen samlar alla doktorander oavsett ämne.


Kårsektionernas verksamhet
Kårsektionerna finns för och utgörs av sina medlemmar. De engagerade är studenter som vid Örebro universitet vill få ut så mycket som möjligt av sin egen och andras studietid. För kårsektionerna betyder det att anordna studiesociala aktiviteter så som bland annat sittningar, föreläsningar och möten med näringsliv. Det innefattar att arbeta politiskt mot/med institutionen och utse studentrepresentanter för att förbättra studiekvalitén. Det innefattar att ta hand om och introducera nya studenter som kommer till Örebro universitet.

Kårsektionernas struktur
Gemensamt för alla kårsektioner är att deras verksamhets leds av styrelser utsedda av kårsektionens medlemmar. Kårsektionernas omfattning av egna råd och utskott varierar mellan kårsektionerna i allt från utbildningsutskott till studiesociala utskott och näringslivsutskott.

Varför ska jag vara med på introduktionen?

Genom att vara med på Sesams introduktion när du är nystudent får du möjligheten att träffa nya vänner för livet, uppleva roliga aktiviteter och få en riktig rivstart på studentlivet!

Under introduktionen har vi även aktiviteter med andra kårsektioner, så att du får möjlighet att träffa andra personer som också är nystudenter fast kanske inte pluggar samma program eller kurs som dig. 

Som stöd kommer du att ha kontaktfaddrar och faddrar, dessa är studenter som har redan har pluggat en eller fler terminer och som ställer upp för att göra din introduktion så bra som möjligt. Tillsammans med kontaktfaddrarna, faddrarna och din introgrupp  kommer du att uppleva ungefär 3 veckor fyllda med aktiviteter där du kommer få lära känna andra nystudenter och andra sesamiter. Dessutom kommer du att få lära dig mer om kulturen, universitetet och Örebro stad.

Vad är Sesam?

Vill du veta mer om vad Sesam är, består av och hur vår kårsektion fungerar? Då kan du klicka på Om Sesam i menyn överst på sidan för att hitta information om vilka vi är och hur vi jobbar för att göra din studietid så bra som möjligt!

Vi är Sesamiter

sesam-fb.png

"Vi är Sesamiter" är Facebookgruppen för dig som studerar ekonomi, informatik och statistik på Örebro universitet. Huvudsyftet med gruppen är att ge alla Handelshögskolans studenter en genväg till att interagera med andra personer som studerar samma program samt diskutera studierelaterade ämnen.

bottom of page