top of page

Sesam består förutom av en styrelse, även av 7 utskott. Dessa är näringslivsutskottet, finansutskottet, marknadsföringsutskottet, utbildningsutskottet, informatikutskottet, studiesociala utskottet och Klubbmästeriet - utskottet för vår studentpub Bryggan.

Utskotten består av våra medlemmar och är oerhört viktiga för att Sesam ska fungera. Utskotten är de som möjliggör och genomför de olika aktiviteter Sesam ordnar för sina medlemmar. Detta är aktiviteter som innebär bland annat utbildningsbevakning, studiesociala aktiviteter så som sittningar och andra studiesociala evenemang samt kontakter med näringslivet.

 

Mer information om de olika utskotten hittar du nedan. 

Utskott

Finans

Finansutskottets syfte är att främja intresset för den finansiella marknaden hos medlemmarna inom Sesam. Vi anordnar aktiviteter med fokus på den finansiella branschen. Aktiviteterna som står på schemat är bl.a föreläsningar, en finansresa, Börsbärs, podcasten Finansstudion och den traditionsenliga aktietävlingen Game of Stocks. Sesams Finansutskott har en egen Facebooksida där vi sköter all kommunikation utåt om vad som händer inom utskottet, glöm inte att gilla den och att följa oss på Instagram @sesamsfinansutskott

Är du intresserad av att engagera dig eller om du har någon fråga kan du alltid kontakta oss på finansutskottet@sesamit.se

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
  • Spotify
Finans2324.jpeg
Informatik2324.jpeg
Informatik

Informatikutskottet består till största delen av informatiker och jobbar med att hitta på roliga aktiviteter med inriktning på IT, ofta tillsammans med företag. Här finns möjlighet att kontakta IT-företag angående aktiviteter och samarbete med Sesam, samt driva igenom idéer som gynnar informatikstudenterna, både tillsammans med företag och rent studiesociala aktiviteter. Ni träffar oss varje vecka på kodstugan och varje vår har vi en informatiksittning och informatiksresa för alla Sesams medlemmar! Informatikutskottet passar dig som är intresserad av IT samt vill öka intresset bland andra medlemmar. 

Är du intresserad av att gå med i informatikutskottet? Eller undrar du över något? Skicka ett mail till informatik@sesamit.se

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
Klubbmästeriet

Klubbmästeriet är vår studentpub Bryggans egen personalgrupp!

Klubbmästeriet består av klubbmästare, vice klubbmästare, ekonomiansvarig, marknadsföringsansvarig, inköpsansvarig dryck, inköpsansvarig mat, eventansvarig, köksmästare och personalansvarig. 

Förutom att vara ansvarig för sitt eget område jobbar man ungefär ett pass i månaden och hjälper till på andra ställen där det behövs. Som tack får man ta del av många härliga förmåner, delta på kickoff, tacksittning och såklart bli en del av e
tt härligt gäng och se fram emot många roliga kvällar! 

Intresserad? Kontakta studiesocialtbryggan@sesamit.se 

  • Instagram - Vit Circle
IMG_8143 (1).jpg
marknad_2324.jpg
Marknadsföring

Marknadsföringsutskottet har som uppgift att få Sesam att synas både bland medlemmar men även externt, hos aktörer utanför universitetet. Utskottet arbetar aktivt med alla de övriga utskottens kommunikation för att på så sätt skapa en enhetlig profilering, detta görs genom text, foton och filmning, ovvemärken och annat material. Medlemmarna i utskottet har bland annat egna ansvarsområden som motsvarar Sesams utskott, utöver det tillkommer tillverkning av introboken, foto och film på evenemang och ansvaret över den traditionsenliga Tomteveckan. Detta utskottet passar dig som vill vara kreativ samt du som vill lära dig arbete i redigeringsprogram, fota och filma!

Är du intresserad av att gå med i utskottet eller har frågor, kontakta då marknad@sesamit.se

Näringsliv

Näringslivsutskottet består av 15 utskottsmedlemmar och syftar till att minska klyftan mellan studenter och näringslivet. Utskottet arbetar därtill med att upprätthålla kontakten med Sesams samarbetspartners. Är du med i näringslivsutskottet blir du i mån av antal befintliga samarbetspartners, personlig kontaktperson till en eller flera av våra samarbetspartners. Du som kontaktperson ansvarar över att aktuellt avtal med din samarbetspartner genomförs samt fullbordas, och därtill agerar du som stöd till företaget under verksamhetsårets gång. 

 

Utöver ansvar över Sesams samarbetspartners, är du som utskottsmedlem i näringslivsutskottet även med och planerar samt genomför diverse olika aktiviteter som utskottet årligen håller i. Exempel på evenemang som detta utskott anordnar är padel- och fotbollsturnering (sker både HT och VT) samt en näringslivsresa. 

Låter detta som något för dig? Vill du vara en del av att föra Sesam framåt samtidigt som detta uppdrag är otroligt givande, meriterande och bra på ditt CV? Gå då med i Sesams näringslivsutskott!

Ansökningsperioden är nu stängd men öppnar igen till höstterminen 2024! Har du frågor eller funderingar om utskottet? Tveka då inte på att höra av dig till naringsliv@sesamit.se och/eller natverksdagen@sesamit.se

  • Instagram - Vit Circle
Näringsliv_2324.JPG
Studiesociala_2324.JPG
Studiesocialt

I det studiesociala utskottet är huvuduppgiften att finnas till för att alla studenter även ska ha roligt utanför skoltid. När kurslitteraturen stängts för igen för dagen finns det studiesociala utskottet där. Målet med utskottet är att få en ökad interaktion mellan alla studenter på Handelshögskolan och även med studenter från andra sektioner. Detta gör vi genom att erbjuda aktiviteter som passar alla smaker. Därför får du som medlem i utskottet hjälpa till att anordna förfester, roliga sittningar och olika sportevenemang. 

Vill du utveckla dina färdigheter inom projektledning eller helt enkelt se till att studietiden för alla blir så bra som möjligt så är detta utskottet för dig! Hör av dig till studiesocial@sesamit.se

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
Utbildning

Utbildningsutskottet verkar för att garantera en bra kvalitet på våra utbildningar samt sprida kunskap gällande viktiga val inom ditt program. Vi fungerar som en länk mellan studenterna och Handelshögskolan/Örebro universitet och vi hjälper dig när du känner dig orättvist behandlad eller helt enkelt inte tycker kursen du läser håller måttet. 

 

Detta utskottet passar dig som vill ha en direkt påverkan på din utbildning! Hör av dig till utbildning@sesamit.se

  • Instagram - Vit Circle
utbildning_2324.jpg
bottom of page