top of page
Kopia av IMG_6593_edited.jpg

Vad är Sesam?

Vi är kårsektionen för dig som läser ekonomi, informatik och statistik. Vi grundades 1993 och har sedan dess funnits med syfte att bevaka utbildningen, engagera medlemmar socialt och ge dem en naturligare väg in i näringslivet efter studierna. Återkommande aktiviteter är bland annat Nätverksdagen, Campusmässan och introduktionen. Vi är stolta över vår introduktion som är en av Sveriges längsta och bästa i slaget, där du som nystudent snabbt har möjlighet att komma in i studentlivet!

Över 500 medlemmar!
En sjukt bra introduktion!
Samarbeten med företag!
Vår egen lounge i Nova!

Organisationsöversikt

tn2_775px-Örebro_Universitet.svg.png
Handelshögskolan

Sesam representerar studenter på institutionen Handelshögskolan. Om du läser ekonomi, informatik eller statistik hör du till Handelshögskolan, och därmed sektionen Sesam.

workers.png
Styrelse

Sesam består av en styrelsen som utför arbeten som kommer att vara till nytta för dig som student. Allt från företagskontakter till lärofyllda upplevelser!

businessman278.png
Utskott

För att Sesam ska kunna utföra sitt arbete behöver de hjälp av sina Utskott. Utskotten gör allt för att Sesams medlemmar ska få det bättre under studietiden.

Sesam Lounge

Vårt eget vardagsrum

Vi sesamiter har ett alldeles eget vardagsrum - Sesam Lounge! Den hittar du tillsammans med vårt kontor på andra våningen i Novahuset. Här kan du som medlem komma in med ditt universitetskort. Loungen är det perfekta stället att sitta med sina vänner och ta det lugnt. Och när det är kontorstid, bjuder Sesam såklart på kaffe. Det är också en plats för mingel med företag när vi ordnar olika event, och här finns mycket information och material från våra sponsorer.

loungen.jpg

Sektionsmöte

Sesams högst beslutande organ

Syftet med sektionsmötena är att du som medlem ska få insyn i vad Sesam arbetar med, vara med och påverka i övergripande beslut och säga vad du tycker och tänker. Sesam är en medlemsorganisation och styrelsens arbete utförs hela tiden med medlemmarnas intresse och nytta i fokus. Mindre beslut fattas av styrelsen som är invalda av medlemmarna medan större beslut tas på sektionsmöten. Där har du som är medlem i Sesam rösträtt och chans att vara med och påverka. På sektionsmöten diskuteras också propositioner och motioner som senare skall lyftas på Örebro studentkårs fullmäktigemöte och som anses relevanta för Sesam. Har du en fråga eller funderingar kring dessa? Ta kontakt med våra fullmäktigeledamöter eller Sesams vice ordförande. Sektionsmötena hålls minst 2 ggr/termin och annonseras ut senast två veckor i förväg.

örebrostudentkår-vit.png

För en bättre studietid

Kårens arbete brukar delas in i två delar: det utbildningspolitiska, som handlar om att öka kvaliteten på utbildningen, och det studiesociala, som rör allt annat runtom studierna, till exempel boende, ekonomi, nöjen och fritid. Vi arbetar därför ännu hårdare för att det ska löna sig för dig som student att vara medlem, bland annat får du rabatt på alla event som vi anordnar. Vi vill hela tiden förbättra utbildningen som ges på Handelshögskolan, se till att din fritid fylls med roliga aktiviteter och även se till att du redan under studierna får kontakt med företag i din bransch. Det är vi i sektionerna som är den operativa delen av studentkåren – vi bedriver hela tiden utbildningsbevakning, vi anordnar föreläsningar och event med företag som vill träffa just dig, och vi har fester och sittningar med det där lilla extra när du lagt ifrån dig böckerna för dagen.

Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Större delen av Handelshögskolans studenter är ekonomer, och Sesam är medlem i S.E.R.O – Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation. Det är en paraplyorganisation för ekonomföreningar, med mål att öka ekonomistudenters konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Medlemskapet i S.E.R.O möjliggör många intressanta samarbeten, nya kontakter och erfarenhetsutbyten, samt utbildningar och konferenser som även är av intresse för andra ämnen på Handelshögskolan, vilket är viktigt då vi inte enbart representerar ekonomer.

SERO.png
bottom of page